Vakmanschap

Methodische Aanpak Schoolverzuim online training

Altijd al willen weten hoe de MAS (Methodische Aanpak Schoolverzuim) werkt? Sluit dan nu aan bij de online training verzorgd door Mr. Carolien de Bruin. De MAS zorgt door een eenduidige aanpak en duidelijkheid over wie wat doet in welke fase dat er snel stappen kunnen worden gezet bij de aanpak van schoolverzuim, met als uiteindelijk doel terug- of toeleiding naar een passend onderwijsprogramma in nauwe samenwerking met de ketenpartners.

Inhoud

De training bestaat uit twee online sessies van elk twee uur. In de eerste sessie wordt aandacht besteed aan het ontstaan van de MAS en de 5 fasen en de 10 stappen. Vervolgens ontvang je een casus om de MAS op toe te passen en het signaleringsinstrument in te vullen. Dit wordt in de tweede online sessie behandeld.

Voor wie

Voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij leerplicht: leerplichtambtenaren, beleidsmedewerkers, ketenpartners, coördinatoren en managers. Het minimum aantal deelnemers is 4 personen het maximum aantal deelnemers is 6 personen.

NB: deze training maakt geen onderdeel uit van de permanente her- en bijscholing die wordt aangeboden voor de BOA. Beide zijn afzonderlijk te volgen.

Door wie

De online training werken met de MAS wordt verzorgd door Carolien de Bruin van InfanSius. Carolien heeft veel ervaring als docent en trainer voor leerplichtambtenaren en ketenpartners.

Praktische informatie

Datum:

De data van de training vind je in de agenda op deze pagina.

Locatie: Online, via Teams

Praktische informatie:

 • De kosten voor het volgen van deze training bedragen € 150,- per deelnemer. (niet leden-prijs € 195,- per deelnemer)
 • Na inschrijving volgt een factuur (deze wordt verstuurd als training zeker doorgaat; de training gaat door bij minimaal 4 deelnemers) en een bevestiging waarin je alle praktische informatie ontvangt.
 • Bij annulering van je inschrijving binnen 2 weken voor aanvang van de training wordt geen restitutie van de trainingskosten verleend, wel kun je een vervanger sturen. De vervanger geeft zijn of haar naam en gegevens vooraf schriftelijk door aan Ingrado.
 • Persoonsgegevens worden door Ingrado uitsluitend gebruikt voor interne activiteiten. Ingrado beheert persoonsgegevens op de wijze die de wet (AVG) voorschrijft.
 • Bij onvoldoende inschrijvingen (minder dan 4 deelnemers) gaat deze training niet door

Agenda

 • Data en locatie
  wo 15 sep 2021, 09:00 - 11:00
  Online via MS Teams
  wo 29 sep 2021, 09:00 - 11:00
  Online via MS Teams
 • Uiterste inschrijfdatum
  di 24 aug 2021
 • U kunt zich niet meer inschrijven voor deze module. De uiterste aanmelddatum is verstreken.

  U heeft zich ingeschreven
  voor deze module.

Algemene Voorwaarden


Klik hier voor Algemene Voorwaarden van Ingrado. In de algemene voorwaarden vind je bij hoofdstuk 4 de bepalingen over annuleren , vervanging, privacy en betalingen.